MUŞ / VARTO - Varto Anadolu İmam Hatip Lisesi

0.436 711 34 04
Kültür Mahallesi Çaylar Caddesi No 60/61 Varto / MUŞ
Vizyon
Küçülen ve sınırların kalktığı dünyada, eğitim verdiğimiz insanımızın, milli, manevi, ahlaki ve insani değerlere bağlı kalmak koşulu ile dünyanın neresinde olursa olsun sanatını yapabileceği seviyede, eğitim düzeyine ulaşmak; Dünyanın aradığı barış ve huzur ortamının sağlanmasında geçmişte olduğu gibi günümüzde ve gelecekte de en önemli unsur olacak büyük ve güçlü Türkiye’nin gerçekleşmesi için; üstün nitelikli insanlar yetiştirme başarısını sağlamak, Türkiye’yi çağdaş uygarlık düzeyine çıkaracak aklın ve bilimin aydınlığında demokratik laik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti anayasalarına saygılı, sorumluluğunu bilen , Atatürk ilke inkılaplarına bağlı bireyler hazırlamaktır.
Misyon
Düşünen, okuyan, araştıran, sorgulayan, teknolojiyi en iyi şekilde kullanabilen, değişen şartlara ve koşullara karşı kendisini yenileyebilen, sevgi, saygı ve hoşgörü duygularına sahip öğrencilerin yetiştiği; Özel Okul standartlarına sahip Eğitim-Öğretim ortamında, öğrencilerin hayata ve bir üst öğretime hazırlandığı;Yönetici, öğretmen, personel, öğrenci ve velilerin el birliğiyle Türkiye’de örnek bir okul olmak.
Başarılar
2013 Arapça Şiir okuma yarışması bölge 2.lik 2015 Arapça şiir okuma yarışması bölge 3. lük
Öğretim Şekli :Normal Öğretim
08.00 - 15.20