Varto Anadolu İmam Hatip Lisesi

Belgegeçer : 0.436 711 34 04
WEB https://vartoaihl.meb.k12.tr
Adres : Kültür Mahallesi Çaylar Caddesi No 60/61 Varto / MUŞ
VİZYON : Küçülen ve sınırların kalktığı dünyada, eğitim verdiğimiz insanımızın, milli, manevi, ahlaki ve insani değerlere bağlı kalmak koşulu ile dünyanın neresinde olursa olsun sanatını yapabileceği seviyede, eğitim düzeyine ulaşmak; Dünyanın aradığı barış ve huzur ortamının sağlanmasında geçmişte olduğu gibi günümüzde ve gelecekte de en önemli unsur olacak büyük ve güçlü Türkiye’nin gerçekleşmesi için; üstün nitelikli insanlar yetiştirme başarısını sağlamak, Türkiye’yi çağdaş uygarlık düzeyine çıkaracak aklın ve bilimin aydınlığında demokratik laik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti anayasalarına saygılı, sorumluluğunu bilen , Atatürk ilke inkılaplarına bağlı bireyler hazırlamaktır.
MİSYON : Düşünen, okuyan, araştıran, sorgulayan, teknolojiyi en iyi şekilde kullanabilen, değişen şartlara ve koşullara karşı kendisini yenileyebilen, sevgi, saygı ve hoşgörü duygularına sahip öğrencilerin yetiştiği; Özel Okul standartlarına sahip Eğitim-Öğretim ortamında, öğrencilerin hayata ve bir üst öğretime hazırlandığı;Yönetici, öğretmen, personel, öğrenci ve velilerin el birliğiyle Türkiye’de örnek bir okul olmak.
BAŞARILAR : 2013 Arapça Şiir okuma yarışması bölge 2.lik 2015 Arapça şiir okuma yarışması bölge 3. lük

Saatler : 08.00 - 15.20
Isınma : Kalorifer (Kömür)
Servis :
Ulaşım : İl Merkezine 10dk bir dolmuş şehir içi Taksi ve dolmuş
Yerleşim Yeri : Varto ilçesi
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İl Merkezine 54km İlçe Okulumuz İlçe Merkezindedir
Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri : 230-330
Okulun Sınav Başarı Durumu : %76
Sportif Etkinlikler : Sportif Turnuvalar
Bilimsel Etkinlikler :